Navigatie

 

Navigatie

Lezingen

 

Thema-avond: Papa’s bloed

Woensdag 11 april 2018 van 19.30 tot 21.30 uur

Dennis Verweijen

Anke Verweijen praat over het boek dat haar man schreef.

 

Dennis Verweijen, de schrijver van het boek Papa’s bloed krijgt op 35-jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie. Een ernstige bloedziekte die zijn leven ingrijpend verandert “Wat als je te horen krijgt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Geniet je dan nog van het leven en kunnen dromen uitkomen?”

 

‘Papa’s bloed’ gaat over de intensieve zoektocht naar een match met een stamceldonor die kan zorgen voor genezing. Maar Dennis blijkt té uniek en de match blijft uit. “We hebben geen donor gevonden die voldoende past om het traject richting stamceltransplantatie in werking te zetten”, aldus een kleine passage uit het boek.

“Dokter Jans neemt even pauze en we laten het nieuws op ons inwerken. Hardhandig wakker geschud, stamel ik: 'Ik ga dood, ik ga dood.’ Maar hoe vaak deze woorden ook over mijn lippen rollen, ik kan het niet geloven. Ik wil de strijd aangaan, maar krijg er de kans niet voor. Met tranen in haar ogen houdt Anke me troostend vast. Gisteren was ik voor haar nog bijzonder en uniek, maar blijkbaar denkt de wereldwijde donorbank daar hetzelfde over. Geen match. Het feest is voorbij. Een foute film speelt zich af in slow motion. Gedachtes vliegen door mijn hoofd. Het woord 'kinderwens' staat nu geschreven in een zwart kader. Zal ik je ooit ontmoeten? Ik vraag het me af. Laat staan zien opgroeien? Alles lijkt onzeker en mijlenver weg.” Toch blijft Dennis vooruitkijken, naar liefde en de kinderwens samen met zijn vrouw Anke.

Dennis is op 19 september 2017 overleden.

 

 Aanmelden via Actief@inloophuisoudeijssel.nl of telefonisch

op dinsdag, woensdag of donderdag via 0314-646024.

Inloophuis Oude IJssel, Plantenstraat 2 in Doetinchem.

 

 

Huidkanker: Een nieuwe epidemie?

Woensdag 16 mei 2018 van 19.30 tot 21.30 uur

 

Drs R Veenhuis

Een thema avond door drs. R. Veenhuis: Dermatoloog Slingeland Ziekenhuis met aandachtsgebied huidkanker.

 

Huidkanker komt steeds vaker voor. Elk voorjaar weer verschijnen alarmerende berichten in de Nederlandse media over het groeiend aantal patiënten met huidkanker. Ondanks dat er de laatste 20 jaar veel is gewaarschuwd voor de schadelijke effecten van de zon, blijft het aantal mensen dat huidkanker krijgt snel toenemen. Dermatologen spreken van een ware ‘huidkankerepidemie‘. Wat is huidkanker en wat zijn de verschillende vormen? Hoe ontstaat het en wat zijn de oorzaken? Wat zijn de gevolgen en hoe wordt het behandeld?

 

 Aanmelden via Actief@inloophuisoudeijssel.nl of telefonisch

op dinsdag, woensdag of donderdag via 0314-646024.

Inloophuis Oude IJssel, Plantenstraat 2 in Doetinchem.

 

 

 

 

Delen