Navigatie

 

Navigatie

Elma Renken

manager

 

Sinds 16 maart heeft het Inloophuis Oude IJssel een nieuwe manager. Elma Renken, 62 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. De van oorsprong Groningse heeft 45 jaar in de zorg gewerkt waarvan de laatste 25 jaar in leidinggevende functies. Inmiddels is ze gestopt met betaald werk en is ze als manager verbonden aan het Inloophuis.

 

In oktober vorig jaar is ze als gastvrouw begonnen bij het Inloophuis en sinds januari 2017 als coördinator vrijwilligers en nu dus manager én voorzitter van het managementteam. Wat zijn haar drijfveren om zich te verbinden aan de stichting? Naast het feit dat ze het een ontzettend mooie organisatie vindt, vindt ze het ook noodzakelijk en vooral héél belangrijk dat er een plek is voor mensen met kanker waar ze naar toe kunnen gaan zonder dat je dingen hoeft uit te leggen. Mensen begrijpen elkaar hier. Dat is zó belangrijk. Zelf heeft ze ook te maken gekregen met kanker en deze ‘veilige’ plek mogen ervaren. Als ik ooit stop met werken dan wil ik vrijwilligerswerk gaan doen heeft ze zich altijd voorgnomen. Dus toen dit op haar pad kwam hoefde ze niet lang na te denken.

 

Elma heeft samen met het managementteam de taak het beleid uit te stippelen en de koers te bepalen. Doel daarbij is het Inloophuis goed op de kaart te zetten en de bereikbaarheid en zichtbaarheid te vergroten zodat zoveel mogelijk mensen er gebruik van kunnen maken. Hoe meer de doelgroep het Inloophuis weet te vinden hoe beter.

 

De eerste zes maanden zijn haar goed bevallen. Gemiddeld zet ze zich zo’n 16 á 20 uur per week in voor de stichting. Ze is te spreken over het gebouw, de mooie aankleding waardoor mensen zich er thuis voelen, maar met name over de mensen die zich vrijwillig inzetten met zeer grote betrokkenheid en hart voor de zaak. Dat geldt voor alle vrijwilligers, van tuinman tot docent, van gastvrouw/heer tot het bestuur. Tot nu toe bevalt het haar hier heel goed en ze hoopt dan ook nog een tijdje haar kennis en ervaring te mogen gaan inzetten.

 

Elma Renken

 

 

Delen