Navigatie

 

Navigatie

Nieuwsarchief

 

 

Lichtpuntjesconcert met Luc ten Brinck

07 juni 2018

 

Het Inloophuis Oude IJssel maakt op zondag 24 juni van 11.00 tot 12.30 uur ruimte voor een Lichtpuntjesconcert met Luc ten Brinck. Deze Ulftenaar is na lange tijd weer met eigen werk op pad. Zichzelf begeleidend op gitaar, brengt hij eigen teksten en muziek in Americana stijl.

Lees meer

 

Nieuwe wetgeving rondom privacy

07 mei 2018

 

Het Inloophuis Oude IJssel bereidt zich voor op de komende wetgeving rondom (uw) privacy, de AVG mei 2018. Wij doen dit samen met de brancheorganisatie IPSO. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan contact met ons op.

Lees meer

 

Lichtpuntjesconcert met Erik Hagelstein

12 april 2018

 

Het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2, heeft op koopzondag 29 april van 11.00 tot 12.30 uur een Lichtpuntjesconcert met Erik Hagelstein, met medewerking van Joop Wallerbosch en Luc Verheij.

Lees meer

 

Lichtpuntjesconcert met Wave

21 maart 2018

 

Het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2, heeft op koopzondag 25 maart opnieuw een Lichtpuntjesconcert van 11.00 tot 12.30 uur. Deze keer staat het koor Wave (Woman Adult Vocal Ensemble) op het podium. Wave is een koor dat altijd op zoek is naar muziek die net even anders is dan de muziek van een gemiddeld koor. Het repertoire is daardoor allround met een theatraal tintje. Van ‘gouwe ouwes’ als ‘I’ve got the music in Me’ van Kiki Dee Band tot a capella ballads als ‘True Colors’ van Phil Collins and musicalnummers van The Wiz.

Lees meer

 

Donatie van ING helpt Nederland vooruit

12 maart 2018

 

Het Inloophuis is derde geworden bij de ING actie Help Nederland vooruit. Het huis ontvangt maar liefst 2000 euro! Fantastisch! Alle mensen die op het Inloophuis hebben gestemd, van harte bedankt. Er zijn 418 stemmen op ons uitgebracht. Het Inloophuis bedankt ING voor deze prachtige actie.

Lees meer

 

Verwendag voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad)

19 februari 2018

 

Op zaterdag 10 maart organiseert het Inloophuis een verwendag voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Vanaf 10.30 uur voor de dames en vanaf 12.45 uur voor introducé en jeugd.

Lees meer

 

Werkgever scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënten

29 januari 2018

 

Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt daar te weinig rekening mee gehouden op werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een rapportcijfer 5,4.

Lees meer

 

Met uw stem maken wij kans op een donatie van ING

22 januari 2018

 

Wilt u het Inloophuis helpen aan een donatie van ING? Dat kan door uw stem uit te brengen. Het Inloophuis Oude IJssel is geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland Fonds. U kunt ons helpen om het hoogste bedrag te ontvangen door te stemmen. Stemmen kan drie weken lang van 22 januari 2018 – 11 februari 2018.

Lees meer

 

Stichting Specsavers Steunt Het Inloophuis

18 januari 2018

 

Specsavers steunt in 2018 het Inloophuis door uw stem! Want u heeft november vorig jaar uw stem uitgebracht op het Inloophuis als goed doel voor het initiatief Specsavers Steunt. Alle stemmen zijn geteld en uw stem is van waarde geweest! Specsavers geeft aan het einde van het jaar een donatie. Want mede dankzij acties, donaties en de inzet van de vrijwilligers kan het Inloophuis blijven bestaan.

Lees meer

 

Lichtpuntjesconcert Het Kleine Holte Koor

10 januari 2018

 

Het Kleine Holte Koor is een gemengd a capellakoor dat bestaat uit circa dertig enthousiaste leden. De naam dankt het gezelschap aan theaterboerderij 'de Kleine Holte' waar het in 1983 is opgericht. Het repertoire bestaat uit meerstemmige koorwerken, veelal uit de 17e tot de 21e eeuw. Naast het meer gangbare repertoire, worden ook Scandinavische, Oost Europese en Zuid-Amerikaanse werken gezongen. Soms wordt samengewerkt met muzikanten.

Lees meer

 

Dankjewel lopers van Run2Care

27 november 2017

 

Afgelopen weekend liepen 42 enthousiaste lopers meer dan dertig uur door de Achterhoek, een heel klein stukje Duitsland, een stukje Limburg en weer terug naar de Achterhoek. In totaal werd 245 kilometer in estafettevorm afgelegd. De lopers deden mee aan de Run2Care van Bax advocaten en belastingkundigen. Stuk voor stuk hebben ze zich voor deze geweldige prestatie laten sponsoren door velen.

Lees meer

 

Stem op het Inloophuis Stichting Specsavers Steunt

23 november 2017

 

De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zetten ze graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Dankzij deze stichting kunnen zij lokale liefdadigheidsinstellingen, goede doelen en verenigingen, financieel ondersteunen. Per verkochte bril of hoortoestel geven ze een vast bedrag aan de Stichting en dat bedrag wordt geschonken aan lokale doelen die de samenleving ten goede komen. Ieder jaar maken alle Specsavers-winkels de betreffende goed doelen blij met een donatie.

Lees meer

 

Voorlichtingsbijeenkomst Inloophuis nieuwe vrijwilligers

18 oktober 2017

 

Het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2, is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers op diverse terreinen. In verband daarmee wordt er een voorlichtingsbijeenkomst gehouden op vrijdag 27 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst worden belangstellenden voor vrijwilligerswerk in het Inloophuis, geïnformeerd over het huis en zijn doelstelling. Tevens is er informatie over de verschillende vacatures en kan het huis bezichtigd worden. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via info@inloophuisoudeijssel.nl of telefonisch op dinsdag, woensdag of donderdag 0314-646024.

Lees meer

 

Ongekende opbrengst Samenloop voor Hoop

17 oktober 2017

 

Ben Stoker, voorzitter van de Samenloop voor Hoop Doetinchem, verraste samen met secretaris Wilma Mateman en penningmeester Marja Helmink, deze week het Inloophuis met een fantastische gift. “Afgelopen zomer hebben wij voor de tweede keer de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Ten opzichte van de eerste keer in 2015, waren er niet alleen twee keer zoveel deelnemers, ruim achthonderd, ook de opbrengst is verdubbeld naar € 94.231,00”, aldus de voorzitter.

Lees meer

 

Informatie over borstkanker is maatwerk

22 september 2017

 

In het kader van ‘oktober borstkankermaand’ houdt Borstkankervereniging afdeling Doetinchem op zaterdag 7 oktober, van 10.30 tot 14.30 uur, een infodag in Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 in Doetinchem. De toegang is gratis.

Lees meer

 

Online trainingen voor mensen die leven met kanker

14 september 2017

 

Het Trimbos-instituut heeft in samenwerking met deskundigen en (voormalig) kankerpatiënten nieuwe online trainingen ontwikkeld. Deze online trainingen ondersteunen mensen die kanker hebben of hebben gehad op een eenvoudige manier bij het stoppen met roken of minder alcohol drinken.

Lees meer

 

Persbericht Inloopmiddag Borstkankervereniging

25 augustus 2017

 

Iedere eerste donderdag van de maand, tussen 14.00 tot 15.30 uur, is er in het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 een inloopmiddag van de borstkankervereniging afd. Doetinchem. De eerstvolgende keer is op donderdag 7 september.

Lees meer

 

Swim to Fight Cancer Evenement Doetinchem

17 augustus 2017

 

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de allereerste editie van Swim to Fight Cancer in Doetinchem plaats! De deelnemers aan dit recreatieve zwemevenement proberen zoveel mogelijk donaties ophalen voor de stichting Fight cancer door twee kilometer te zwemmen in de Oude IJssel. De start en finish is bij De Bleek.

Lees meer

 

LOGO INLOOPHUIS OP GOLFSHIRT AIM

10 juli 2017

 

In het kader van relatiemarketing organiseert Achterhoek Innovatie Magazine (AIM), voorheen Achterhoek Magazine(AM), elk jaar een golftoernooi voor haar lezers, mede mogelijk gemaakt door een paar sponsoren.

Lees meer

 

Samenloop voor Hoop

23 mei 2017

 

Samenloop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Een prachtig initiatief om geld bijeen te zamelen voor het KWF. En dat niet alleen. Het KWF laat in Doetinchem het Inloophuis meedelen in de opbrengst.  Mede dankzij dit soort hartverwarmende acties kan het Inloophuis bestaan en functioneren. Wij zijn de Samenloop voor Hoop en het KWF daarom zeer dankbaar. 

Lees meer

 

Genereuze persoonlijke schenking aan Inloophuis

05 mei 2017

 

In aanwezigheid van enkele bestuursleden en vrijwilligers van het Inloophuis werd op 3 mei 2017 door Marcia Heinen een enveloppe met inhoud overhandigd aan voorzitter Henk Wubbels.

Lees meer

 

Mooie gift voor Inloophuis van Roparun Team Doetinchem

14 maart 2017

 

Acht mensen van het Roparun-Team Doetinchem, aangevuld met vier vrijwilligers van het Inloophuis Oude IJssel, hebben op 3 maart gecollecteerd bij de wedstrijd van De Graafschap tegen NAC. De opbrengst was bedoeld als bijdrage aan de ‘verwendag’ voor vrouwen met kanker, die het Inloophuis op 11 maart houdt.

Lees meer

 

Mooie actie van Remmers BV

24 februari 2017

 

Vanmorgen ontving Henk Wubbels, voorzitter van Stichting Inloophuis Oude IJssel uit handen van Hendrik-Jan Verweij, directeur van Bouwbedrijf Remmers BV, het prachtige bedrag van 1750 euro. Het bedrag is op heel bijzondere manier bijeengebracht.

Lees meer

 

FAAC BV en Inloophuis Oude IJssel zijn hartsvrienden

16 december 2016

 

FAAC BV in Doetinchem heeft bij de verbouwing van het Inloophuis, het huis voorzien van een automatische voordeur met daarbij de nodige toegangscontrole. Voor Roel Nieboer, bestuurslid van Inloophuis Oude IJssel, reden om aan Mitch Janssen van FAAC het MVO certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te overhandigen.

Lees meer

 

Back2Home: hartverwarmende happening met fantastische opbrengst

28 november 2016

 

Ondanks de ijzige kou was de start van de Back2Home-run afgelopen zaterdag een hartverwarmende happening. Rond half elf arriveerden de 65 lopers bij het Inloophuis Oude IJssel in de Plantenstraat in Doetinchem om even later op weg ‘geschoten’ te worden door de bekende bariton Ernst Daniel Smid. De lopers doorkruisten het afgelopen weekend de Achterhoek en deden daarbij de goede doelen aan waarvoor werd gelopen: Inloophuis Oude IJssel; Hospice De Lelie Winterswijk en Hospice Zutphen. In 28 uur werd 230 kilometer afgelegd en passeerden de lopers elf gemeenten.

Lees meer

 

BAX2Give start vanaf het Inloophuis

18 november 2016

 

In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 november gaat het BAX2Give circus weer van start. Deze estafette-run wordt jaarlijks georganiseerd door BAX advocaten belastingkundigen voor een goed doel. Afgelopen jaar liepen de renners voor 3FM Serious Request; dit jaar behoren het Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem, Hospice de Lely in Winterswijk en Hospice Zutphen tot de begunstigden.

Lees meer

 

In herinnering: Mariëtte Traas 14-09-2015 – 14-09-2016

14 september 2016

 

Vandaag is het een jaar geleden dat Mariëtte Traas overleed. Mariëtte was, samen met haar man Leo, één van de initiatiefnemers van Inloophuis Oude IJssel. Mede dankzij haar gedrevenheid is er een plek in de Achterhoek waar mensen die met kanker te maken hebben elkaar kunnen ontmoeten en steun bij elkaar kunnen vinden.

Lees meer

 

Manager Dorothé Hammecher neemt afscheid

07 september 2016

 

Dorothé Hammecher heeft op 7 september in een extra bijeenkomst voor de vrijwilligers aangekondigd per 1 november afscheid te nemen als manager van het Inloophuis Oude IJssel. Zij deelde mee dat het besluit haar zwaar valt omdat ze zich erg verbonden voelt met het huis, de vrijwilligers en de gasten.

Lees meer

 

Openingstijden zomer 2016

01 juli 2016

 

Van 15 juli tot 15 augustus is het Inloophuis Oude IJssel geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. Gedurende deze periode is het huis in de middag gesloten.

Lees meer

 

Opening jeugdafdeling

25 februari 2016

 

Is er bij jou in het gezin iemand met kanker? Kom eens langs!

Lees meer

 

Tweede deel lichtpuntjesconcerten

29 december 2015

 

De Lichtpuntjesconcertreeks ten bate van het Inloophuis Oude IJssel is inmiddels halverwege en we kunnen al spreken van een geslaagd initiatief dat zeker een vervolg gaat krijgen volgend jaar.

Lees meer

 

Uitbreiding openingstijden

23 december 2015

 

Vanaf 4 januari 2016 zijn we ook op de woensdagen geopend. Onze openingstijden zijn dan: elke dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 16 uur.

Lees meer

 

Winterse concertreeks voor Inloophuis Oude IJssel

27 november 2015

 

Ons nieuwste project voor fondsenwerving is een unieke concertreeks in De Kapel aan de Van Nispenstraat in Doetinchem. De trekkers van het project, Roel Nieboer en Henk Wubbels, zijn enthousiast: “We hebben het beste dat de Achterhoek aan artiesten te bieden heeft, bereid gevonden belangeloos mee te werken.

Lees meer

 

Openingstijden

06 november 2015

 

Iedere dinsdag en donderdag is het Inloophuis Oude IJssel geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur. In verband met de feestdagen is het huis gesloten van vrijdag 18 december tot en met maandag 4 januari.

Lees meer

 

Nieuwtjes

12 oktober 2015

 

De openingstijden van het Inloophuis gaan veranderen. Met ingang van 1 januari 2016 gaan we ook op woensdag open. De openingstijden voor de inloop worden vanaf 1 januari: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur (tussen de middag gaat het huis niet meer dicht).Omdat er nauwelijks behoefte is voor de avondopenstelling op dinsdagavond, komt deze te vervallen. Het huis gaat natuurlijk wel open voor activiteiten op de avonden.

Lees meer

 

Infodag borstkankervereniging 31 oktober 10.00 tot 15.00

28 september 2015

 

Borstkankervereniging Doetinchem houdt op zaterdag 31 oktober van 10.00 tot 15.00 uur een ‘Infodag met Verwennerij’ in Inloophuis Oude IJssel. De informatiedag richt zich op vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Zo is er aandacht voor bewegen en ontspannen met demonstraties door een Yoga-docente en een oncologisch fysiotherapeut.

Lees meer

 

Bijeenkomst BondGirls & -Guys 7 november 13.00 tot 17.00 uur

28 september 2015

 

Op zaterdagmiddag 7 november is er in het Inloophuis een bijeenkomst voor jonge vrouwen en mannen die kanker hebben (gehad). Als activiteit wordt er deze middag een moodboard gemaakt.

Lees meer

 

In Memoriam Mariëtte Traas

15 september 2015

 

Op 14 september 2015 overleed Mariette Traas. Mariette was, samen met haar man Leo, één van de initiatiefnemers van Inloophuis Oude IJssel. Tot aan de opening in maart van dit jaar was zij ook bestuurslid van de Stichting Inloophuis Oude IJssel waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de kwaliteitszorg en de inrichting van het huis.

Lees meer

 

Septemberprogramma met lezing oncoloog Muller en koken met diëtistes

25 augustus 2015

 

Het Inloophuis Oude IJssel heeft voor september naast het reguliere aanbod van de verschillende creatieve- en ontspanningsmogelijkheden, twee bijzondere activiteiten op het programma staan. Zo wordt er op dinsdag 8 september tussen 16.30 en 19.30 uur gekookt onder leiding van twee diëtistes van het Slingeland Ziekenhuis. Zij leren de deelnemers hoe tijdens de behandelingen van kanker zoveel mogelijk met smaak kan worden gegeten.

Lees meer

 

Open dag Inloophuis

17 juni 2015

 

Open dag iedere laatste zaterdag van de maand.

Lees meer

 

D’RUN loopt voor het Inloophuis

01 juni 2015

 

In hartje Doetinchem wordt op zondag 21 juni het hardloopevenement D’RUN gehouden. Het is de tweede editie van het evenement op rij. De opbrengst is voor het Inloophuis.

Lees meer

 

Samenloop voor Hoop doneert deel van de opbrengst

22 mei 2015

 

In het weekend van 13 en 14 juni wordt de Samenloop voor Hoop gehouden. De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs loop die in estafettevorm wordt gelopen op het terrein van atletiekvereniging Argo.

Lees meer

 

Zaterdag 30 mei is er een open dag in het Inloophuis

29 april 2015

 

Op zaterdag 30 mei van 10.00 tot 15.00 uur is er een open dag in het Inloophuis. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en een kopje koffie te drinken.

Lees meer

 

Zaterdag 25 april is er een open dag in het inloophuis

23 april 2015

 

Zaterdag 25 april is er een open dag in het inloophuis, met een muzikale omlijsting! Om 11.00 uur is er een serenade door een gezamenlijk blaasorkest t.b.v. het Open Huis van het Inloophuis Oude IJssel.

Lees meer

 

Inloophuis Oude IJssel is geopend!

12 maart 2015

 

Minister Edith Schippers: ‘Een warme plek voor mensen met kanker’

Lees meer

 

In memoriam Kees Luesink

04 januari 2015

 

Wij gedenken Kees Luesink

Lees meer

 

Inloophuis wordt in februari 2015 ingericht en gaat daarna open

02 december 2014

 

Inloophuis gaat medio maart 2015 open.

Lees meer

 

Dela goededoelenfonds geeft geld voor trainingen

02 december 2014

 

Binnenkort worden vrijwillige gastvrouwen en gastheren getraind voor hun taak in het inloophuis

Lees meer

 

Sterren stralen voor inloophuis Koop kaarten en steun het inloophuis

28 november 2014

 

Sterren stralen actie van Rotaryclubs in Doetinchem. Geld voor inloophuis via kerstkaarten

Lees meer

 

Skanfonds doneert 25.000 euro

12 november 2014

 

Skanfonds heeft 25.000 euro beschikbaar gesteld voor de inrichting het Inloophuis Oude IJssel. “Een prachtig bedrag,” zegt Ton ten Have.

Lees meer

 

Geld voor trainen gastvrouwen en gastheren

06 november 2014

 

Het Dela goededoelenfonds geeft ruim 4.000 euro voor het trainen van de vrijwillige gastvrouwen en gastheren

Lees meer

 

Medewerkers Cito Benelux geven ruim 4.000 euro

29 oktober 2014

 

Medewerkers van Cito Benelux in Zevenaar geven ruim 4.000 euro aan huis

Lees meer

 

Nieuwbouw start: ontwerp interieur klaar

25 augustus 2014

 

Interieurarchitect Margreet de Groen vertaalde prachtig wensen voor het interieur .

Lees meer

 

Politie doet vrijwilligerswerk in huis

22 augustus 2014

 

Of ze een paar uur mee konden helpen in het huis, was de vraag vanuit de Politie Achterhoek-West aan de stichting inloophuis. Dat liet het bouwteam van de stichting zich geen twee keer vragen want bij het strippen van het huis zijn helpende handen meer dan welkom.

Lees meer

 

Aftrap opbouw organisatie inloophuis

27 juli 2014

 

Nu de verbouw van het inloophuis is begonnen en de manager bekend is, wordt het tijd voor de opbouw van de organisatie. De eerste bijeenkomst van potentiële vrijwilligers is inmiddels geweest. Er volgen er meer.

Lees meer

 

Dorothé Hammecher manager inloophuis

30 juni 2014

 

Dorothé Hammecher is benoemd tot manager van het inloophuis. De komende periode werkt zij aan het plan van aanpak en het werven en selecteren van vrijwilligers

Lees meer

 

Gratis gebruik Microsoft programma’s

09 mei 2014

 

Microsoft geeft stichting gratis licentie voor gebruik software

Lees meer

 

Energiecontract AGEM gaat in

09 mei 2014

 

Nu het pand aan de Plantenstraat 2 van de stichting gaat AGEM beginnen met energie te leveren. Het eerste half jaar gratis.

Lees meer

 

Lionclubs doneren 8.000 euro: Prachtige aanvulling op Valentijn Event LC Bronckhorst

06 mei 2014

 

Vanuit de Jumelage tussen Duitse en Nederlandse Lionclubs komt 8.000 Euro extra ter beschikking voor keuken inloophuis

Lees meer

 

Ardi Derksen beheert administratie inloophuis

28 april 2014

 

Een stipte financiële administratie is belangrijk voor goed functioneren inloophuis

Lees meer

 

Euro-thermometer toont geld voor koop huis

08 april 2014

 

Euro-thermometer geeft stand aan

Lees meer

 

Inloophuis zoekt VAKMENSEN MET PASSIE

06 april 2014

 

Vakmensen uit de bouw gezocht voor verbouwing inloophuis

Lees meer

 

Willem Plageman schenkt inloophuis ruim 1.100 Euro

06 april 2014

 

Verjaardagscadeau voor inloophuis

Lees meer

 

Gunstige hypotheek voor inloophuis

03 april 2014

 

Stichting De Linterhof verstrekt gunstige hypotheek aan inloophuis

Lees meer

 

Lionsclub Bronckhorst geeft 10.000 euro voor hart huis

22 maart 2014

 

Het Valentijnsevent van de Lionsclub Bronckhorst brengt 10.000 euro op voor de keuken van het inloophuis

Lees meer

 

Chirurg Van Lammeren vindt veilig huis prachtige aanvulling op de medische zorg

24 februari 2014

 

Oncologisch chirurg Felix van Lammeren wordt ambassadeur van het Inloophuis Oude IJssel

Lees meer

 

Lionsclub De Liemers doneert duizend Euro

10 februari 2014

 

Lionsclub De Liemers geeft duizend Euro aan het inloophuis

Lees meer

 

Pand Plantenstraat 2 in eigendom van stichting

05 februari 2014

 

Op Wereldkankerdag, 4 februari 2014, verkocht gemeente Doetinchem het pand Plantenstraat 2 aan de stichting.

Lees meer

 

Delen