Navigatie

 

Navigatie

Ongekende opbrengst

Samenloop voor Hoop

 

Ben Stoker, voorzitter van de Samenloop voor Hoop Doetinchem, verraste samen met secretaris Wilma Mateman en penningmeester Marja Helmink, deze week het Inloophuis met een fantastische gift. “Afgelopen zomer hebben wij voor de tweede keer de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Ten opzichte van de eerste keer in 2015, waren er niet alleen twee keer zoveel deelnemers, ruim achthonderd, ook de opbrengst is verdubbeld naar € 94.231,00”, aldus de voorzitter.

 

De opbrengst van de Samenloop voor Hoop, een 24-uurs estafetteloop gehouden op 13 en 14 juli op het terrein van atletiekvereniging Argo, gaat grotendeels naar het KWF en is bedoeld voor onderzoek naar kanker. “Tien procent van de opbrengst mogen wij als Doetinchemse organisatie geven aan een lokaal goed doel. Natuurlijk wel op het gebied van kanker. Voor ons was daar geen twijfel over mogelijk. Dat is het Inloophuis Oude IJssel.”

 

Inloophuis voorzitter Henk Wubbels is blij met het grote bedrag van € 9.423,10. “Mede dankzij dit soort giften, kan het Inloophuis functioneren op de manier waarop het nu gebeurt. Dit soort initiatieven maakt het mede mogelijk dat wij mensen die met kanker te maken hebben een plek kunnen bieden waar ze terecht kunnen voor een gesprek, een lotgenotencontact of een afleidende activiteit. Heel veel dank daarvoor”, aldus Wubbels die aangeeft dat naast het geld vooral ook het samenzijn tijdens het evenement op hem veel indruk heeft gemaakt. “De emoties die ik heb gezien bij de deelnemers waren indrukwekkend. Iedereen had een houding van: ik laat het er niet bij zitten. Prachtig.”

 

Voor het bestuur van de Samenloop voor Hoop Doetinchem zit het er voorlopig weer op. Pas in 2021 wordt in Doetinchem de volgende loop gehouden. Het komende jaar is de Samenloop voor Hoop in de gemeente Bronckhorst.

 

Cheque Samenloop 2017 10

 

 

 

Delen