Bestuur en Management
Inloophuis Oude IJssel

Het bestuur van Stichting Inloophuis Oude IJssel bestaat uit Henk Wubbels, Jaap Berting, Ton ten Have en Roel Nieboer.

HENK WUBBELS

Voorzitter
Henk Wubbels lr

"Betrokkenheid van veel mensen is heel inspirerend"

Henk Wubbels was lange tijd raadslid en wethouder van Doetinchem en vervulde daarnaast een groot aantal regionale bestuurlijke functies. Tot juli 2013 was hij Heemraad van Waterschap Rijn en IJssel. Nu is hij onder andere voorzitter van de werkplaats Kansrijk Platteland, een onderdeel van Achterhoek Agenda 2020. Hij is zeer betrokken bij de toekomst van de Achterhoek.
“Het Inloophuis past daar prima in en sluit aan bij de maatschappelijke ontwikkeling naar het nemen van meer eigen verantwoordelijkheid door mensen op allerlei terreinen, bijvoorbeeld de zorg. Wij proeven een enorme betrokkenheid bij ons plan voor een Inloophuis. Een heel veel voorkomende reactie is: hé,hebben wij zo'n Inloophuis hier dan niet? En als je dan zegt: nee dat is er niet, is vaak de reactie: Hoe kan ik helpen om het te laten lukken? Die houding van veel mensen is heel inspirerend".

Felix van Lammeren

Portefeuille zorgketen
felix van lammeren


Ton ten Have

Penningmeester
Ton ten Have lr

“Zelf weer je weg vinden"

Ton ten Have is een succesvol ondernemer en betrokken bij talloze organisaties en initiatieven in de regio.
“Kanker heeft een enorme impact in een gezin. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen in zo’n geval naar een Inloophuis kunnen gaan voor gesprekken en informatie. De sfeer is huiselijk, maar het huis is meer dan een sociëteit of gezelligheidsvereniging. In veel huizen is de stemming over het algemeen opgewekt, er wordt veel gelachen. Dat is goed maar de kernwaarde van het huis is toch dat je er geholpen wordt om zelf weer een weg te vinden naar een nieuwe balans in je leven van waaruit je verder kunt gaan.”

Roel Nieboer

Portefeuille huisvesting
roel nieboer lr

“Dit huis wordt voor heel veel mensen belangrijk"

Hij kent de bouwsector door en door vanuit zijn vroegere functie als commercieel-directeur van Ubbink in Doesburg en dat komt mooi uit, want Roel Nieboer coördineert de verbouwing van het toekomstige Inloophuis aan de Plantenstraat 2 in Doetinchem. Nieboer is als bestuurder ondermeer actief in het Stadsmuseum en bij de VVD.
“Het Inloophuis roept ongelooflijk veel positieve reacties bij mensen op. Ook in de bouw. De vijftig vakmensen die op 26 oktober het huis energiezuinig hebben gemaakt, deden dat toch vooral vanwege de toekomstige functie van het huis. Je zag tijdens die dag grote kerels emotioneel worden omdat ze een familielid of vriend aan die ziekte kwijt waren geraakt. Ontroerend was dat. Dat geeft toch ook aan dat wij met een huis bezig zijn dat straks voor veel mensen belangrijk is.”

Elma renken

Manager Inloophuis
elma

"Veilige plek"

Sinds 16 maart 2017 heeft het Inloophuis Oude IJssel een nieuwe manager. Elma Renken, 62 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. De van oorsprong Groningse heeft 45 jaar in de zorg gewerkt waarvan de laatste 25 jaar in leidinggevende functies. Inmiddels is ze gestopt met betaald werk en is ze als manager verbonden aan het Inloophuis.

In oktober vorig jaar is ze als gastvrouw begonnen bij het Inloophuis en sinds januari 2017 als coördinator vrijwilligers en nu dus manager én voorzitter van het managementteam. Wat zijn haar drijfveren om zich te verbinden aan de stichting? Naast het feit dat ze het een ontzettend mooie organisatie vindt, vindt ze het ook noodzakelijk en vooral héél belangrijk dat er een plek is voor mensen met kanker waar ze naar toe kunnen gaan zonder dat je dingen hoeft uit te leggen. Mensen begrijpen elkaar hier. Dat is zó belangrijk. Zelf heeft ze ook te maken gekregen met kanker en deze ‘veilige’ plek mogen ervaren. Als ik ooit stop met werken dan wil ik vrijwilligerswerk gaan doen heeft ze zich altijd voorgnomen. Dus toen dit op haar pad kwam hoefde ze niet lang na te denken.

Elma heeft samen met het managementteam de taak het beleid uit te stippelen en de koers te bepalen. Doel daarbij is het Inloophuis goed op de kaart te zetten en de bereikbaarheid en zichtbaarheid te vergroten zodat zoveel mogelijk mensen er gebruik van kunnen maken. Hoe meer de doelgroep het Inloophuis weet te vinden hoe beter.

De eerste zes maanden zijn haar goed bevallen. Gemiddeld zet ze zich zo’n 16 á 20 uur per week in voor de stichting. Ze is te spreken over het gebouw, de mooie aankleding waardoor mensen zich er thuis voelen, maar met name over de mensen die zich vrijwillig inzetten met zeer grote betrokkenheid en hart voor de zaak. Dat geldt voor alle vrijwilligers, van tuinman tot docent, van gastvrouw/heer tot het bestuur. Tot nu toe bevalt het haar hier heel goed en ze hoopt dan ook nog een tijdje haar kennis en ervaring te mogen gaan inzetten.

STICHTING INLOOPHUIS OUDE IJSSEL

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE

Plantenstraat 2 Doetinchem
bel ons
(0314) 646 024
stuur ons
een e-mail

Copyright © 2018 Stichting Inloophuis Oude IJssel - Alle rechten voorbehouden